Traditioner

I Bøgebjerg Børnehus har vi flere faste traditioner i løbet af året. Det er traditioner som fastelavn, påske, sommerfest, bedsteforældredag og jul.

Fastelavn

I februar holder vi fastelavn i børnehaven.

Børnene kommer udklædt i børnehave. Hver stue slår i løbet af formiddagen "katten af tønden", og der kåres en kattekonge og en kattedronning.

Vi nyder en fastelavnsbolle og lidt lækkert fra tønden, og vi synger fastelavnssange.

Påske

I perioden op til påske beskæftiger vi os med påskeæg, påskesange og påskeklip. Lige inden påske har vi påskeløb, hvor påskeharen har gemt chokoladeæg på legepladsen, som børnene skal ud og finde. Herefter nyder vi en hyggelig påskefrokost på stuerne.

Sommerfest

I juni eller august holder vi sommerfest i børnehaven. En eftermiddag/aften, som tager udgangspunkt i det læreplanstema, vi lige har arbejdet med. Forældrene kommer med børnene og deltager i planlagte aktiviteter. Herefter serverer vi mad og nyder et par hyggelige timer sammen.

Bedsteforældredag

Bedsteforældredag er en fast tradition i begge huse. Det er en dejlig tradition, vi holder godt fast i. Er der ikke en bedste, som kan deltage, er forældre, naboen eller andre selvfølgelig også velkommen.

  • Brahetrolleborg

I Brahetrolleborg holder vi bedsteforældredag i december. Bedsteforældrene fra Korinth går med børnene i kirke til julegudstjeneste. Når de kommer tilbage i børnehaven, spiser vi julemad.

  • Bøgebjerg

Lørdag før pinse holder vi bedsteforældredag i Bøgebjerg. Her deltager bedsteforældre fra begge områder til en hyggelig formiddag med børnene og os. Ofte vælger vi en aktivitet, der udspringer i det aktuelle læreplanstema. Vi slutter den hyggelige formiddag af med at spise sammen.

Jul

December er en hyggelig måned med mange dejlige traditioner. Hver stue har en jule-aktivitet hver dag, og de byder på mange kreative ting. 

Juleklippedag

Omkring 1. december har vi juleklippedag, hvor vi har hyggelige klippe-klistre aktiviteter, som vi pynter op med. Forældre og bedsteforældre eller andre er velkomne både hos os i børnehaven og på skolen, der har juleklippedag samme dag.

Lucia og julefest for alle

Tredje fredag i december er der julearrangement for alle. De ældste piger i børnehaven går i luciaoptog sammen med pigerne fra skolen. Derefter er der fælles julemiddag, som en flok lokale pensionister har tilberedt. Vi slutter med julebanko med mange fine gaver fra lokalområderne.